Anne Vibeke Lauridsen er dybt fascineret og tiltrukket af Italien samt dets historie og kultur. Gennem hendes værker forsøger hun at frembringe brudstykker fra antikkens og middelalderens kunst. Placeret i nutiden i en moderne ikonlignende stil, har hun på den måde udviklet et unikt kunstnerisk udtryk.

Samtidig med brugen af personlige teknikker, som for eksempel mørk oliebase lagt på struktur, giver det en magisk effekt af dybde og adskiller resultatet påfaldende fra de gamle friser og fresker, hvorfra hun også henter inspiration.

Skrifterne på billederne er først og fremmest for det visuelle helhedsindtryk. Men de giver samtidig et strejf af mystik ved første øjekast. Teksterne kan være latinske sentenser, digte og beskrivelser – ofte fra antikkens digtere og filosoffer. Ligesom de andre gange hentes fra den latinske Bibel eller gamle indiske skrifter. Måske underbygger de billedets historie, måske er de der bare, for de har noget på hjerte.

Tidligere har Anne Vibeke Lauridsen en baggrund som selvstændig tegner/grafiker gennem 17 år og blandt andet modtaget undervisning hos billedkunstneren Ulrik Hoff.

Udstillinger

Det gamle Rådhus, Gilleleje. fernisering en 26/11-2011 Julemarked,
Det gamle Rådhus, Gilleleje. Den 10-11/12-2011
“Min Indiske Drøm”, Fuglsanghus, Hørsholm. Den 4/2-26/2 2012.
Galleri LenArt, Klampenborg Galleri COBRA, Charlottenlund
Fuglsanghus, Hørsholm Cobra-rummet v/Sophienholm,
LyngbyHotel & Casino Marienlyst, Helsingør

Svenske Villa, Bernstorffsparken, Gentofte
Kunst i Teltet, Hornbæk m.fl.

USA: Gallery Icosahedron, Manhattan, New York
Wheelhorse Galleries, Irvington, New York
Italien: Castello Estense, Ferrara

Sverige: Sofiero Slott, Helsingborg